GEOMETRIE

GEOMETRIE

Geometrie check

Wij analyseren eerst de staat van uw machine, voeren dan in overleg met de klant , de nodige correcties uit. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan granieten stenen , digitale waterpassen , meetdoorns ook voor de spindle. Ook ontvangt u hiervan een Geometrie rapport. 

Ballbar Measurment

Renishaw Ballbarsysteem

Het Renishaw QC20-W ballbarsysteem bestaat uit:

  • de ballbar zelf (in feite een zeer nauwkeurige telescopische lineaire sensor met precisiekogels aan elk uiteinde);
  • twee magnetische precisiebevestigingen: de ene aangebracht op de machinetafel en de andere in de machinespindel of het spindelhuis.

Tijdens gebruik worden de kogels van de sensor kinematisch vastgehouden in magnetische holtes. Hierdoor kan de ballbar minieme radiusvariaties meten wanneer de machine een geprogrammeerd cirkeltraject aflegt rondom de bevestiging op de machinetafel.

De verzamelde gegevens gaan naar een pc, waar de Renishaw software de positioneringsnauwkeurigheid berekent (rondheid, afwijkingen van de cirkelvorm) in overeenstemming met internationale normen zoals ISO 230-4 en ANSI/ASME B5.54 of volgens de eigen analyserapportage van Renishaw. Deze rapportagemethode gebruikt een unieke wiskundige analyse om uit de lineaire metingen nog veel meer machinefouten naar voren te brengen. De gegevens worden grafisch en in getallenformaat weergegeven om de diagnose gemakkelijk te maken.

Laser Measurment

Renishaw Laser XL-80

Nauwkeurigheid en dynamische prestaties

De lineaire meetnauwkeurigheid bedraagt in ieder geval ±0,5 ppm, dankzij een precieze gestabiliseerde laserbron en nauwkeurige compensatie voor omgevingsfactoren. Aflezen is mogelijk tot 50 kHz, met een maximale lineaire meetsnelheid van 4 m/s en een lineaire resolutie van 1 nm, zelfs bij maximale snelheid. Alle meetmogelijkheden (niet alleen de lineaire) zijn gebaseerd op interferometrische meting, zodat u erop kunt vertrouwen dat de opgenomen gegevens nauwkeurig zijn.

CONTACT

Kantoor

Bo Janssen

0031 682 770 156

Marleen Janssen

0031 646 737 173